Samfund

Vinder af Landdistriktsprisen 2023 udnævnt på årets Landdistriktskonference

Det blev Hellevad Udviklingsråd, der i dag fik overrakt Landdistriktsprisen 2023 af minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm, på årets Landdistriktskonference.

Konferencen afvikles over hele dagen mandag, hvor der vil være oplæg og debat om landdistrikterne og en projektbørs med eksemplariske landdistriktsprojekter, der har gjort en forskel lokalt.

Landdistriktsprisen er en hyldest til dem, der rundt omkring i landet spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. Borgere, foreninger og organisationer der i det daglige er med til at gøre landsbyer og lokalsamfund til attraktive steder at bo, arbejde og leve i.

Minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm:

– Vi har modtaget mange flotte og gode indstillinger til Landdistriktsprisen, som viser, at vi har stærke lokale fællesskaber og mange ildsjæle i landdistrikterne. Jeg er glad for, at vi med Landdistriktsprisen kan sætte fokus på og hylde deres store nødvendige arbejde for et sammenhængende Danmark. Jeg har i dag overrakt Landdistriktsprisen 2023 til Hellevad Udviklingsråd, som har gjort et imponerende stykke arbejde for deres lokalområde.

Formand for dommerpanelet, Finn Jorsal udtaler:

– Der er kommet rigtig mange fine og gode nomineringer til Landdistriktsprisen 2023, men Hellevad Udviklingsråd har skilt sig positivt ud. Hellevad Udviklingsråd kan være til inspiration for lignende lokalsamfund, og er et godt eksempel på at sammenhold og at samle fællesskabet kan skabe et blomstrende lokalsamfund med en masse nye aktiviteter.

Landdistriktsprisen blev overrakt med en præmie på 15.000 kr. til Hellevad Udviklingsråd. Andenpladsen og en præmiesum på 10.000 kr. blev overrakt til Charlotte Inuk Hoff Hansen store indsats med at gøre litteraturfestivallen til en tradition på Strynø. Tredjepladsen og en præmiesum på 5.000 kr. gik til Forening Udvikling Klintebjerg for deres store arbejde skabe aktiviteter baseret på områdets stedbundne potentialer.

Kommentarer